<<< vissza
Kurkuma ital
Most amikor voltam az ORFI-ban és a betegekkel beszélgettem akkor sokszor szóba jött a kurkuma mint többek között az ízületek gyulladását csökkentő fűszernövény. Ezen felül egy természetes májméregtelenítő, felgyorsítja az anyagcserét, enyhíti a depressziót, pikkelysömörre is jótékony hatással van, vese tisztító, a csonthártya és ízületek gyulladására jó, a sérült bőrre illetve csökkenti a metasztázisokat különböző rákféleségekben. Az Ayurvédikus és Kínai orvoslás is egyaránt használja nagyon régi idők óta. Sokan kérdezték, hogyan is lehet fogyasztani? Természetesen mint fűszer nagyon sok féle ételben de italt is készíthetünk belőle.
|
 |
Ezért szeretnék ajánlani egy jó kis receptet. Nem minden alkotórészét lehet könnyen beszerezni, de az egészségért megpróbálunk minél többet megtenni.
• 5-7 evőkanál kurkuma vagy friss gyökér ha van
• 5-7 db (vagy evőkanál) tamarindusz ( Ázsiai boltokban lehet kapni, lázcsillapító, vértisztító, potenciazavarokra, sok káliumot és vasat tartalmaz)
• 2 citrom
• Méz
• Víz
• Az összetevőket összeturmixoljuk és ízlés szerint szűrve vagy szűretlenül elfogyasztjuk. Lehet az egészet egy kicsit forralni is, majd lehűtve fogyasztani, de így veszít a fontos vitaminokból. Ezért inkább a nyers fogyasztást ajánlanám. Hűtőben 2-3 napig el tudjuk tartani. Minden nap fogyasszon belőle.
|
|
|
|