<<< vissza
A gluténmentes Maseca liszt
A lakosság gluténérzékeny részének nehezebb változatos kenyérfélékhez hozzájutnia. Mára egy-két pékség már forgalmaz gluténmentes kenyeret, de ritka a számuk. A legjobb ha magunk készítünk kitűnő gluténmentes termékeket.
|
 |
Az egyik ilyen alapanyag a mexikói Maseca liszt. Akkor találkoztam először ezzel a lisztel amikor a fiamnak szerettem volna normális gluténmentes kenyeret sütni. Egy nagyon rendes budapesti mexikói étterem tulajdonosa adott egy 10 kg-os zsákkal.
Ez a liszt 100%-ban kukoricából készül különleges eljárással. Élőszőr megfőzik a kukoricát aztán megszárítják és utána őrlik liszté. Ez a tökéletes gluténmentes Maseca. Az igazi tortilla ebből a lisztből készül. Házilag is könnyen elkészíthető. Lehet kapni különleges tortilla készítő gépet is, de megteszi két fólia is amit a tészta gombócra teszünk majd pl. két vágódeszkával laposra préselünk. Ezt megsütjük és kedvenc zöldséges- vagy húsos-zöldséges ragunkkal megrakjuk. Finom, tápláló és főleg gluténmentes.
|
|
|
|